Details

Komunikační centrum na Novodvorská

„Nová Ukrajina“ aktivně spolupracuje s ukrajinskou komunitou v rámci projektu „Komunikační centrum na Novodvorské“. V rámci tohoto projektu nabízíme různé akce a možnosti pro rozvoj a integraci:

Výuka češtiny: Pravidelně pořádáme kurzy češtiny pro všechny věkové kategorie. Klademe důraz nejen na základy češtiny, ale také na rozvoj integračního komunikace, profesionální slovník a výuku jazyka pro děti.

Kreativní kroužky pro děti a dospělé: Pro mladší generaci v našem centru působí hudební kroužky, kde děti mohou studovat hru na kytaru, akordeon a housle. Kromě toho máme dětský pěvecký sbor „Mniši“ a také dramatický kroužek pro dospělé.

Umělecké workshopy: Děti jsou také zvány na workshopy kreslení a uměleckou terapii, které podporují rozvoj jejich tvůrčího potenciálu.

Kulturní události a integrace: V rámci Komunikačního centra na Novodvorské pořádáme koncerty a tvůrčí setkání, na kterých se podílejí jak Ukrajinci, tak Češi, s cílem plnohodnotné integrace a seznámení s kulturou a historií. Výlety a kulturní akce: Pravidelně organizujeme výlety a návštěvy muzeí a divadel, abychom rozšířili obzory našich účastníků a umožnili jim zkoumat českou kulturu a umění.